Miten löydät enkelisijoittajan yrityksellesi?

Tämä artikkeli käsittelee, miten löydät yrityksellasi enkelisjoittajan. Mutta ensiksi on hyvä tutustua lähemmin, mitä tarkoitamme enkelisijoittajalla. Enkelisijoittaja on henkilö, joka sijoittaa uuteen tai pienyritykseen tarjoamalla pääomaa aloittamiseen tai laajentamiseen. Enkelisijoittajat ovat tyypillisesti henkilöitä, joilla on rahaa ja jotka etsivät korkeampaa tuottoa kuin mitä perinteisistä investoinneista olisi mahdollista saada. Enkelisijoittaja haluaa tyypillisesti 25 prosenttia yrityksen osakkeista tai enemmän tuottoa.

Enkeliinvestointi on eräänlainen oman pääoman ehtoinen rahoitus – sijoittaja toimittaa rahoitusta vastineeksi omistusosuuden ottamisesta yhtiössä. Osakerahoitusta käyttävät tavallisesti sijoittautumattomat yritykset, joilla ei ole riittävää kassavirtaa tai vakuuksia, joilla turvattaisiin rahoituslaitoksilta yritysluottoja. Enkelisijoittajat täyttävät eron perheen ja ystävien ja riskipääomaajien antaman pienimuotoisen rahoituksen välillä. Enkelisijoittajan houkutteleminen mukaan yrityksessi ei ole aina helppoa, mutta on asioita, joita voit tehdä. Harkitse ensin, onko enkelisijoittaja todella tarpeen sinulle ja yrityksellesi.

Enkelisijoittajan edut ja haitat yritysomistajille

Suurena etuna on, että enkelisijoittajien rahoitus on paljon vähemmän riskialtista kuin velkarahoitus. Toisin kuin laina, sijoitettua pääomaa ei tarvitse maksaa takaisin liiketoiminnan epäonnistumisen yhteydessä. Useimmat enkelisijoittajat ymmärtävät liiketoimintaa ja on hyvä lisä yrityksellesi pitkällä aikavälillä. Enkelisijoittajat etsivät usein henkilökohtaisia ​​mahdollisuuksia sekä investointeja. Enkelisijoittajien käyttämisen ensisijaisena haittana on osaomistajan täydellisen hallinnan menettäminen. Sinun enkelisijoittajallasi on oikeus sanoa, miten liiketoiminta on tarkoitusta johtaa, ja saa myös osan voitosta, kun liiketoiminta myydään. Velkarahoituksella lainanantajalaitoksella ei ole määräysvaltaa yrityksesi toiminnasta, eikä se ota osaa voitoista. Enkelisijoittajat ovat yleisesti perhejäseniä tai ystäviä. Tämä on ylivoimaisesti suosituin rahoituslähde yritystoimintaa aloittaville yrityksille, ja se on monesti ainoa vaihtoehto monille aloittaville yritäjille. Kun otetaan huomioon uusien yritysten suuri epäonnistumisaste, se on myös riskialtista, kun tiedostetaan mahdollinen vaikutus perheenjäsenten / ystävien suhteisiin, jos yritys ei onnistu. On tärkeää olla etukäteen tietoinen epäonnistumisriskistä. Toinen hyvä lähde on menestyvät liikemiehet, lääkärit, lakimiehet ja muut, joilla on korkea nettovarallisuus ja jotka ovat valmiita investoimaan (tavallisesti) omaa pääomaa. Usein tämä tapahtuu suullisesti liikekumppaneiden tai yhdistysten, kuten paikallisen kauppakamarin, kautta.

Enkelisijoittajat toimivat yhä enemmän osana enkeliryhmää, mikä nostaa niiden potentiaalista investointitasoa vastaavasti. Sijoittajat antavat varoja syndikaatille ja ammattimainen ryhmä valitsee investoinnit. Enkelisijoittajien kapasiteetti vaihtelee tietenkin, mutta enkelit alkavat aloittaa pieniä ja nähdä, miten teet ennen kuin sinun yritykseesi aloitetaan sijoittamas. Yksi kaikkein mukavimmista asioista viime vuosina muodostuneissa enkeli-verkoissa on, että he voivat yhdistää resurssejaan ja antaa sinulle muutaman enkelisijoittajan yhteen paikkaan kerrallaan. Tämä helpottaa myös silloin, kun valmistaudut tapaamaan enkeli-sijoittajia. Sen sijaan, että tapaisit yksi kerrallaan, voit tavata useita enkeliverkossa tai jopa pari, joka levittää sanaa kumppaneidensa kesken, jotta he voivat päättää ryhmänä. Joukkorahoitus on online-sijoittamisen muoto, joka sisältää rahoituksen hankkimisen, alkaen 1000 eurosta. Jos tämä reitti kiinnostaa sinua, voit lukea Mesenaatin sivuilta lisää joukkorahoituksen nykyisestä tilanteesta, jotta saisit tuntuman nykypäivän joukkorahoitusmarkkinoista.

Kommunikoi ennen päätöksentekoa

On tärkeää, että jokainen yrittäjä on hyvin selvillä siitä, mitä sijoittaja tuo kaupankäyntiin rahan lisäksi, kuten esimerkiksi liike-elämän asiantuntemusta tai pääsyä hyviin toimittajiin. Haluat myös ehkä kehittää ymmärrystä siitä, mitä enkelisijoittaja haluaisi työskennellä, koska tällä henkilöllä voisi olla omat ristiriitaiset ajatuksensa siitä, miten yrityksesi pitäisi toimia. On myös tärkeää tehdä kattava liiketoimintasuunnitelma yrityksestäsi. Pienyrityksenä tarvitset sitä varmistaakseen rahoituksen lainanantajilta tai sijoittajilta. Enkelit ovat usein henkilökohtaisesti kiinnostuneita projektista ja voivat vain uskoa vahvasti sen takana olevaan henkilöön, joka olet sinä! Henkilökohtaisia ​​huolenaiheita he yleensä häiritsevät enemmän kuin taloudellisia.

BKommunikoi ennen päätöksentekoa