Robotiteknologia terveydenhuollossa

Terveydenhuollon teollisuus kamppailee nousevien kustannusten, teollisuusmaiden väestön ikääntymisen ja pätevien työntekijöiden vähäisen painostuksen sekä palvelujen ja tulosten laadun jatkuvan parantamisen vuoksi. Jokaiseen terveydenhuollon yhteisöön kohdistuvaan haasteeseen on kuitenkin monenlaisia mahdollisuuksia alan ammattilaisille, akateemikoille ja sijoittajille, jotka tarjoavat innovatiivisia ratkaisuja. Robotti- ja automaatiotekniikka – terveydenhuollon robotiikka – on yksi ratkaisuluokka.Terveydenhuollon robotioteknologiaa pitävät yritysten johtajat ja valtion virkamiehet tärkeänä roolina useiden kiireellisten terveydenhuollon haasteiden ratkaisemisessa. Samaa johtopäätöstä ovat saaneet tutkijat, joissa terveydenhuollon robotiikkaa pidetään keskeisenä keinona tarjota parempia terveydenhoitopalveluja ja vähentää kustannuksia. Siksi ei ole yllättävää, että vaikka markkinat ovat suhteellisen nuoret, terveydenhuollon robotiikan tutkimus on yleistä ja jatkuvaa. Lisäksi robotiikan mahdollistavan teknologian toimivuus kasvaa edelleen, kun taas monissa tapauksissa kyseisen teknologian hinta pysyy suhteellisen tasaisena tai laskee alaspäin.Vankka, innovatiivinen tutkimus, voimakas, edullinen teknologia sekä yritysten, hallituksen ja akateemisten johtajien hyväksyntä näyttävät hyvältä terveydenhuollon robotiikan kaupallisista näkymistä. Teknologian monumentaalisesta potentiaalista ja ilmeisestä tarpeesta huolimatta terveydenhuollon robottituotteiden kaupallinen kehitys on ollut suhteellisen hidasta ja markkinoiden levinneisyys on ollut vähäistä.

Miten robottiteknologia muuttaa terveydenhuoltoa

Miten robottiteknologia muuttaa terveydenhuoltoa

Robotit ovat kaikkialla tieteelliseltä paikalliselta sairaalalta, jossa he muuttavat terveydenhuoltoa. Nämä robotit muistuttavat suurelta osin Star Warsin R2D2: ta enemmän kuin humanoidi, mutta ne vaikuttavat suuresti lääketieteen alaan. Lääketieteen robotit auttavat vähentämään lääketieteellistä henkilökuntaa rutiinitehtävistä, jotka vievät aikaa pois kiireellisemmistä velvollisuuksista ja tekevät lääketieteelliset menettelyt turvallisemmiksi ja halvemmiksi potilaille.He voivat myös suorittaa tarkkoja leikkauksia pienissä paikoissa ja kuljettaa vaarallisia aineita.Robotioteknologiat näkyvät monilla alueilla, jotka vaikuttavat suoraan potilaan hoitoon. Niiden avulla voidaan desinfioida potilas- ja käyttöhuoneita, mikä vähentää potilaiden ja lääkintähenkilöstön riskejä. He työskentelevät laboratorioissa ottamaan näytteitä ja kuljettamaan, analysoimaan ja säilyttämään niitä. Tämä on erityisen hyvä uutinen, jos sinulla on koskaan ollut verta, jonka on tehnyt joku, joka joutui yrittämään useita kertoja löytämään “hyvän laskun”. Robottilaboratorion avustaja voi paikantaa kyseisen aluksen ja vetää veren vähemmän kipua ja ahdistusta potilaalle. Robotit valmistavat ja annostelevat myös lääkkeitä farmakologisissa laboratorioissa. Suuremmissa tiloissa robottikärryissä on vuodevaatteet ja jopa ateriat lattiasta lattialle, hissit hissillä ja liikkuminen automaattisten ovien kautta. On myös “hammaspyöriä ja johtoja” robotti avustajia, jotka auttavat paraplegicsia liikkumaan ja hoitamaan fysioterapiaa.Robottiset henkilökohtaiset avustajat voidaan rakentaa näyttämään ystävällisiltä ja japanilaiset ovat ottaneet johtavan aseman. Yksi heidän koneistaan, nimeltään Paro, vastaa ihmisen puheeseen ja näyttää päättäväisesti ei-uhkaavalta vauvan sinetiltä. Muu robottiteknologia on humanoidi ja sitä käytetään apuna henkilökohtaisessa hoidossa, sosialisaatiossa ja koulutuksessa. Esimerkiksi hätätilanteissa työskentelevien henkilöiden kouluttamisessa vastaamaan traumaan näyttää uhri, joka huutaa, vuotaa ja jopa reagoi hoitoon.

Robotteja joita on jo käytössä

daVinci-järjestelmää

1. daVinci. Käyttämällä daVinci-järjestelmää toimintaa voidaan tehdä vain muutamalla pienellä viillolla ja äärimmäisen tarkasti, mikä tarkoittaa vähemmän verenvuotoa, nopeampaa paranemista ja pienempää infektioriskiä. Ja vaikka daVinci on ollut lähes kahdeksantoista vuotta, se on jatkanut yhä kehittyneempää, mutta suuret teknologiayritykset kehittävät nopeasti daVincin kantapäät kehittämään samanlaisia ​​järjestelmiä, joilla on enemmän itsenäisiä ominaisuuksia ja laajempi kykyjä, kuka tietää mitä seuraavaksi tällä alalla.

2. Toimivat ja aistinvaraiset proteesit. Proteettikenttä on edennyt viime vuosina niin paljon, että kysymys ei ole enää “voimmeko tehdä sopivan korvaavan raajan” vaan pikemminkin “voimme tehdä jotain jopa parempaa kuin luonto.”

MIT Biomechatronics -laboratoriossa tutkijat ovat luoneet gyroskooppisesti toimivia robottiraajoja, jotka kykenevät seuraamaan omaa asemaansa kolmiulotteisessa tilassa ja säätämään niveltään ylöspäin 750 kertaa sekunnissa. Tämän lisäksi he ovat kehittäneet bionisia nahkoja ja hermoston implanttijärjestelmiä, jotka liityvät hermostoon ja antavat käyttäjälle mahdollisuuden saada taktiikkaista palautetta proteesista ja hallita sitä normaalisti.